Forbrukslån og fordeler

De fleste av oss er storforbrukere av gjeld. Det er ikke noe problem å ta opp gjeld. Problemet kan være å betale det tilbake hvis du ikke har god nok økonomi. Det er ditt ansvar som lånetaker å passe på at du kan betale tilbake pengene du låner. Når du tar opp lån er det smart å tenke over hvilken fordeler man kan få ved å ta opp lånet. Vi vil jo alle ha fordeler. Det er ingen skam i å tenke på hva du kan få ut av dette i tillegg til pengene.

Lett oversikt

Det er en fordel å bruke en bank eller en tilbyder av forbrukslån som gir deg lett tilgang til lånet. Du trenger å kunne vite hvor mye du skylder akkurat når du selv ønsker å vite dette. Det hjelper ikke at du må ringe inn til noen å spørre en person. Slik type tilgang er gammeldags og funker ikke lengre. Du må velge en bank som gir deg en webløsning eller alternativt bruker en app. Du kan identifisere deg med BankID eller på andre måter få tilgang til saldo og hva kostnaden på lånet er om du skulle betale ned alt med en gang.

Fleksibel nedbetaling

Se etter banker som jobber for at det skal være lett for deg å være kunde. En ting er god kundeservice, men en annen ting er at du har litt fleksibilitet i lånet. Det er kjempebra hvis du har en bank som tillater det å justere på lånebeløp. Se for deg at du får et lån på 200.000 kroner fra en bank. Etter et år har du brukt opp pengene samtidig som du har betalt ned noen titusen kroner. Hvis du da trenger mer penger om et år, er det bra hvis du kan logge deg inn på internettsiden deres eller på appen å be om mer penger. Søk da om en endring i lånebeløp fra originalt 200.000 kroner til for eksempel 350.000 kroner. Du får da raskt tilgang til 170.000 kroner til. Slike banker er det vært å være kunde hos. Det er viktig at banken tar vare på deg og at det ikke er du som må ta vare på banken.

Fradrag av renter på skatten

Det er økonomiske fordeler ved å ta opp billig forbrukslån. Du får først og fremt penger ved å ta opp et lån. Pengene vil gi deg en boost økonomisk. Deretter må du bruke litt tid på å betale tilbake pengene. Har du en rente på 10% får du faktisk en skattefordel ved å betale mye renter til banken. Staten sier at du ikke trenger å betale skatt på inntekt som er brukt til å betale renter. På denne måten slipper du å betale 23% skatt av den inntekten du har brukt på lån. Dette er en fin hjelp fra staten og tar hånd om deg som innbygger.