Kredittkortets fordeler

Det finnes forskjellige typer kreditt. Noen typer kommer i store tall mens andre kreditter kommer i mindre pakker. De vanligste kredittene i daglig bruk er kredittkortet og forbrukslånet. Disse to lånene er nokså forskjellig, men samtidig har de flere likhetstrekk. Begge lånene får du når du trenger de. Du kan bruke et kredittkort i butikken eller du kan gå på internett å ta ut penger fra kredittkortet ved å flytte penger fra kredittkortet til din egen bankkonto. Det finnes også flere og flere apper hvor du kan bruke kredittkortet til å betale regninger eller betale deg selv.

Kredittkortets fordeler

Den store fordelen med kredittkort er at du kan betale ned noe ved bruk av kortet uten å betale renter de første 30 til 45 dagene. Bankene bruker dette som et lokkemiddel. Da kan selvfølgelig betale tilbake pengene når du selv ønsker det, men lokkemiddelet er i å gi så høy grense at folk blir fristet til å bruke kortet mer enn de bør. Tenkt deg at du kjøper deg et par fine ting og noen overraskelser til kjente og kjære. Før du vet ordet av det har du dratt på deg en regning som er større enn en månedslønn. Hva gjør du da? Det er ikke så lett å komme seg ut av den uten å betale noen renter.

Løsningen på dette er enten å betale ned hele kredittkortet med hele månedslønnen, og heller bruke en app for å overføre penger gratis tilbake til deg selv. Da får du nye 30 til 45 dager å fikse resten av kostnaden på. En slik app heter Payr. Den har visse begrensinger på beløp per transaksjon. Andre metoder for å ta seg av et slik problem er å søke refinansiering på internett og bruke pengene på å betale bort gjelden.